Stoltenberg i-a spus lui Recean că autoritățile de la Chișinău pot conta în continuare pe suportul NATO, mai ales în vremurile când „Moscova face presiuni asupra R. Moldova, inclusiv prin șantaj energetic, dezinformare și atacuri cibernetice”. Secretarul general a mai spus că NATO va solicita Rusiei să-și retragă forțele din regiunea transnistreană.
Dorin Recean a declarat că R. Moldova este angajată să-și sporească capacitățile de apărare: „Suntem foarte dispuși să participăm la misiuni internaționale, dar și la exerciții care să ne consolideze capacitățile și interoperabilitatea”.
La Bruxelles, prim-ministrul participă la Consiliul Nord-Atlantic, prezidat de secretarul general adjunct al blocului, Mircea Geoană, și a avut întrevederi cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell.
La începutul acestui an, NATO a convenit asupra unui pachet substanțial de sprijin pentru R. Moldova în sectoarele de apărare cibernetică, de comunicare strategică și apărare militară. Iar la summit-ul de la Vilnius, din iulie, țările-membre NATO au convenit că vor continua să intensifice cooperarea practică și politică cu R. Moldova.