Linkuri accesibilitate

Procuratura trimite un presupus complice al deputatului Ulanov (PȘ) pe banca acuzaților


Procuratura Generală anunță într-un comunicat citat de Ziarul de Gardă că un cetățean care i-ar fi fost complice deputatului Partidului „Șor” Denis Ulanov la comiterea infracțiunilor din dosarul în care parlamentarul este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani” a fost trimis pe banca acuzaților.

La 30 iulie reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au anunțat că Procuratura Anticorupție (PA) a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume, spun reprezentanții Procuraturii Generale (PG)potrivit sursei citate.

Solicitat de ZdG, deputatul a declarat că „îi vine greu să comenteze acțiunile întreprinse de procuratură întrucât acestea sunt „absurde și lipsite de bun-simț. Eu pot să presupun cine este această persoană, însă deocamdată o să mă abțin să îi dau numele”, a spus Denis Ulanov.

Deputatul partidului politic „Șor” Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară la 22 martie cînd au aprobat cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea lui Ulanov, acesta fiind bănuit de „escrocherie” și „spălăre de bani”.

Ulanov a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior fiind eliberat și cercetat în stare de libertate. El se declară nevinovat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG