Linkuri accesibilitate

Londra și Washington spun că nu au renunțat la ideea de a impune sancțiuni directe împotriva lui Vladimir Putin


imagine generică.
imagine generică.

Marea Britanie și Statele Unite au avertizat că nu au renunțat la ideea de a impune sancțiuni directe împotriva președintelui Vladimir Putin, dacă Rusia invadează Ucraina. În replică, Kremlin-ul a declarat că astfel de sancțiuni nu l-ar afecta cu nimic pe președinte, dar ar submina și mai mai mult relațiie diplomatice.

Rusia respinge în continuare speculațiile că ar intenționa să invadeze Ucraina, deși potrivit informațiilor occidentale a concentrat peste 100.000 de soldați în apropierea graniței cu Ucraina și a început mai multe exerciții militare terestre și maritime, stârnind îngrijorarea că se pregătește de o nouă incursiune în Ucraina, după ce în 2014 a anexat ilegal pensinsula ucraineană Crimeea.

Pe fundalul acestor tensiuni, președintele american Joe Biden a avertizat pe 25 ianuarie că va lua în considerare sancțiuni personale împotriva lui Putin în cazul unei invazii a Ucraina.

La rândul ei, miercuri, șefa diplomației britanice Liz Truss a spus că țara ei „nu exclude nimic”, atunci când a fost întrebată dacă Londra va lua în considerare o mișcare similară: „vom prezenta un nou proiect de lege pentru a înăspri regimul nostru de sancțiuni, astfel încât să putem viza mai multe companii și persoane din Rusia. Vom face asta în următoarele zile”.

XS
SM
MD
LG