Linkuri accesibilitate

Londra și Washington spun că nu au renunțat la ideea de a impune sancțiuni directe împotriva lui Vladimir Putin


imagine generică.

Marea Britanie și Statele Unite au avertizat că nu au renunțat la ideea de a impune sancțiuni directe împotriva președintelui Vladimir Putin, dacă Rusia invadează Ucraina. În replică, Kremlin-ul a declarat că astfel de sancțiuni nu l-ar afecta cu nimic pe președinte, dar ar submina și mai mai mult relațiie diplomatice.

Rusia respinge în continuare speculațiile că ar intenționa să invadeze Ucraina, deși potrivit informațiilor occidentale a concentrat peste 100.000 de soldați în apropierea graniței cu Ucraina și a început mai multe exerciții militare terestre și maritime, stârnind îngrijorarea că se pregătește de o nouă incursiune în Ucraina, după ce în 2014 a anexat ilegal pensinsula ucraineană Crimeea.

Pe fundalul acestor tensiuni, președintele american Joe Biden a avertizat pe 25 ianuarie că va lua în considerare sancțiuni personale împotriva lui Putin în cazul unei invazii a Ucraina.

La rândul ei, miercuri, șefa diplomației britanice Liz Truss a spus că țara ei „nu exclude nimic”, atunci când a fost întrebată dacă Londra va lua în considerare o mișcare similară: „vom prezenta un nou proiect de lege pentru a înăspri regimul nostru de sancțiuni, astfel încât să putem viza mai multe companii și persoane din Rusia. Vom face asta în următoarele zile”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG