Linkuri accesibilitate

S-a prelungit eliberarea provizorie sub control judiciar a PG Alexandr Stoianoglo


Procurorul General suspendat Alexandr Stoianoglo.
Procurorul General suspendat Alexandr Stoianoglo.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus marți, 4 ianuarie, prelungirea cu numai 30 de zile a măsurii preventive de eliberare provizorie sub control judiciar a Procurorului General suspendat Alexandr Stoianoglo. Procurorul de caz ceruse prelungirea cu 60 de zile și a anunțat deja că va contesta decizia Judecătoriei Chișinău.

Pe 9 decembrie, Alexandr Stoianoglo a fost eliberat din arest la domiciliu, fiind pus sub control judiciar pentru un termen de 30 de zile.

Alexandr Stoianoglo este cercetat în cinci dosare penale pentru abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu. Stoianoglo ar fi comis aceste infracțiuni penale între 2011 (când deținea funcția de deputat) și 2021 (când era în funcție de procuror general).

Stoianoglo spune că nu a încălcat legea, iar ancheta și planurile de evaluare a activității sale în vederea demiterii ar fi motivate politic.

La 17 decembrie, procurorii au deschis un nou dosar pe numele procurorului general suspendat, de data aceasta pentru încălcarea inviolabilității vieții private și divulgarea datelor urmăririi penale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG