Linkuri accesibilitate

Se ieftinește curentul electric


Furnizorii Premier Energy și FEE-Nord au cerut ANRE să micșoreze tarifele datorită prețului mic de achiziție de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan.
Furnizorii Premier Energy și FEE-Nord au cerut ANRE să micșoreze tarifele datorită prețului mic de achiziție de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan.

Consumatorii casnici din centrul și sudul R. Moldova vor plăti pentru energia electrică 2,39 de lei/kWh, cu 18 bani mai puțin decât acum. Pentru consumatorii din nord, tariful va fi de 2,88 de lei/kWh, mai mic cu 32 de bani.

Noile tarife au fost aprobate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) la ședința din 10 noiembrie și vor intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Furnizorii Premier Energy și FEE-Nord au cerut ANRE să micșoreze tarifele datorită prețului mic de achiziție de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, tarifelor convenabile pentru transport și distribuție și prognozelor bune ale indicatorilor macroeconomici.

Ultima dată, tarifele la energia electrică au fost ajustate pe 5 iulie. ANRE a decis atunci ca tariful pentru consumatorii deserviți de Premier Energy să fie de 2,57 lei/kWh, iar pentru clienții FEE Nord, de 3,20 lei/kWh.

Energocom a prelungit, pe 25 octombrie, contractul de achiziție a energiei electrice de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, din regiunea transnistreană, până la sfârșitul anului 2024. Prețul rămâne același, de 66 dolari MWh, iar volumul livrat acoperă 90% din necesarul de consum.

„În orele de vârf, la necesitate, suplimentar vor fi contractate volume de energie electrică de la producători din Ucraina și România, precum și de pe bursa română OPCOM”, preciza atunci Energocom.

  • 16x9 Image

    Virginia Nica

    Sunt parte a echipei Europei Libere Moldova din august 2022 și realizez materiale scrise, audio și video despre economie și, în mod special, despre agricultură. După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova în 2005, am activat în mai multe redacții de presă tipărită și online.

XS
SM
MD
LG