Linkuri accesibilitate

Din cauza variantei Delta, Statele Unite rămân închise pentru turiștii străini


New York: centru de vaccinare anti Covid-19 la Grand Central Station, SUA, mai 2021.

Administrația Biden va continua să restricționeze intrarea europenilor și a altor străini în Statele Unite, pentru a limita răspândirea varinantei si mai contagioase Delta a noului coronavirus, a declarat luni Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Îngrijorarea cu privire la răspândirea variantei Delta i-a convins pe oficiali să nu ridice restricțiile actuale de călătorie impuse străinilor, a spus Psaki, dintre care unele sunt în vigoare de la începutul pandemiei. Vaccinurile rămân eficiente împotriva celor mai grave efecte ale Covid-19, inclusiv din varianta Delta, a mai spus Psaki.

„Varianta Delta mai transmisibilă se răspândește atât aici, cât și în întreaga lume", a declarat ea reporterilor, adăugând că numărul de noi infectări este în Statele Unite, în special în rândul celor nevaccinați.

Decizia este o lovitură pentru industria turismului, care spera că o ridicare a interdicțiilor de călătorie ar putea da un impuls turismul în lunile de vară, ajutând hotelurile, companiile aeriene și alte companii din domeniul HoReCa, lovite serios de efectele pandemiei de coronavirus.

Jen Psaki a spus că nu este clar când vor eliminate complet interdicțiile de intrarea în Statele Unite.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG