Linkuri accesibilitate

Administrația SUA renunță să califice o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia ca fiind una „iminentă”


Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, Washington, 24 ianuarie, 2022
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, Washington, 24 ianuarie, 2022

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a afirmat miercuri, 2 februarie, că nu va mai califica o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia ca fiind una „iminentă”, apreciind, în acelaşi timp, că poate aceasta poate interveni „oricând”.

Jen Psaki, dar și președintele SUA Joe Biden, calificaseră încă săptămâna trecută drept „iminent” pericolul unui atac rusesc asupra Ucrainei.

În replică, vorbind în parlamentul de la Kiev, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, le-a cerut occidentalilor să nu stârnească „panică”.

Volodimir Zelenski le-a cerut occidentalilor să nu stârnească „panică”...

Idee a fost reluată, mai nuanțat, miercuri, de ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba care, la o conferință de presă online cu jurnaliștii străini, declara că Rusia nu ar fi masat încă, în apropierea graniței cu Ucraina, suficiente trupe pentru o „invazie în toată regula”. Dar „scenariul cel mai rău nu poate fi exclus”, a adăugat Kuleba.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a explicat că administrația americană renunță „să mai folosească [acest termen, iminent] pentru că a trimis un mesaj diferit de ceea ce doream să transmitem”.

XS
SM
MD
LG