Linkuri accesibilitate

Trei zile de exerciții militare la care participă unități din Rusia, Kazahstan și Kârgâzstan


Ministrul rus al apărării, Sergei Șoigu. 25 august 2021

Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) de Rusia a început trei zile de exerciții militare în Kârgâzstan, spunând că acestea sunt necesare în legătură cu situația actuală din Afganistan. Serviciul de presă al districtului militar central al Rusiei a declarat pe 7 septembrie că la manevrele Rubej (Frontiera) 2021 de pe poligonul kârgâz Edelveis participă unități militare din Rusia, Kazahstan și Kârgâzstan.

Exercițiile se concentrează pe blocarea și neutralizarea grupurilor armate ilegale care pătrund pe teritoriul unui stat membru al OTSC. Inițial, la aplicații urmau să participe și trupele tadjice, dar acestea și-au anulat prezența în ultimul moment din motive nespecificate, a declarat ministrul adjunct al apărării kârgâz, Nurlan Kiresheev.

Statele Asiei Centrale care se învecinează cu Afganistanul sunt îngrijorate în legătură cu posibile amenințări la adresa securității emanate din țara devastată de război, precum și cu un potențial val de refugiați. Talibanii care controlează Afganistanul de trei săptămâni au încercat să aplaneze îngrijorările, dând asigurări verbale țărilor vecine și Rusiei că nu le amenință securitatea.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG