Linkuri accesibilitate

Un cunoscut blogger anticorupție din Azerbaidjan afirmă că a fost reținut și bătut de poliție fără explicații


Mehman Huseinov

Un cunoscut blogger anticorupție din Azerbaidjan, închis o dată pentru acuzațiile sale de abuzuri ale poliției, spune că el și alți cinci au fost reținuți și bătuți de poliție fără explicații în centrul capitalei Baku, în noaptea de vineri spre sâmbătă - 27-28 decembrie. Mehman Huseinov, care a candidat la alegerile municipale din această lună și s-a plâns pe neregulile de vot, a spus că polițiștii l-au ales pe el și pe ceilalți și i-au bătut după ce i-au dus într-o locație necunoscută. „Șase persoane au fost bătute de polițiști”, a spus el pe 28 decembrie. „Nu au spus de ce. Doar „Unde este afișul? Unde sunt? De ce organizați un miting?”.”

Huseinov a fost eliberat în martie după ce a ispășit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru ceea ce procurorii susțin că ar fi fost o calomnie la adresa poliției, acuzată că l-a maltratat în ianuarie 2017. Acest caz a stârnit apeluri internaționale pentru eliberarea sa și manifestații la scară largă la Baku. „Sunt îngrijorat de rapoartele privind detenția și bătaia de aseară de către poliția cunoscutului blogger Mehman Huseinov din Baku”, a scris Harlem Desir, reprezentantul OSCE privind libertatea mass-media. „Solicit autorităților să efectueze o anchetă rapidă și minuțioasă în această problemă și să-i aducă pe cei responsabili în justiție”, a adăugat oficialul.

Un purtător de cuvânt al Ministerului azer de Interne a respins ieri acuzațiile lui Huseinov spunând că sunt „false sau fabricate”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG