Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Ecopresa.md


Invitata de astăzi este Cristina Straton.

Un ziar în fiecare seară: Ecopresa.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

„Vara 2020. Costești-Stânca, cel mai mare lac de acumulare din Moldova, obiectiv ecologic. Cca 2000-2500 turiști pe zi în Costești, 400-500 mașini pe zi în Dumeni și Duruitoarea Nouă. Zonă de frontieră.

WC-uri improvizate pe plantațiile localnicilor. Grădini jefuite. Animale furate, apoi sacrificate și fripte pe plajă, gunoaie, frigărui, muzică, copaci tăiați, bătăi și împușcături. Focuri organizate oriunde, tone de mașini plimbate pe maluri cu risc de alunecări. În fiecare zi și noapte. Primăvara, vara, toamna. Îndemnul de a redescoperi Moldova în pandemie a avut consecințe foarte triste pentru mediu în cele mai pitorești locuri. Detalii la acest subiect găsiți pe ecopresa.md.

Totodată, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează că în perioada pandemiei, în R. Moldova a fost înregistrat un nivel redus de poluare a aerului. La această concluzie s-a ajuns în baza cercetărilor elaborate de PNUD Moldova și a imaginilor surprinse de Agenția Europeană Spațială (AES).

Tot pe ecopresa.md aflăm că autoritățile urmează să verifice starea tuturor râurilor mici din țară și să pregătească un program de curățare a acestora.

În același timp, în noua politică fiscală și vamală, document aflat în consultări publice, Ministerul Finanțelor propune eliminarea restricțiilor la importul automobilelor vechi. Totodată, se propune subvenționarea companiilor de colectare și reciclare a ambalajelor. Iar pentru agenții economici care au asigurat colectarea ambalajelor conform țintelor se va acorda o reducere a taxei pentru poluarea mediului.

Pentru mai multe știri la zi despre mediu și situația ecologică din lume și R. Moldova intrați pe ecopresa.md.”

XS
SM
MD
LG