Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:12 0:00
Link direct

„Regimul stării de urgență în Moldova s-a încheiat la 15 mai. Cu toate acestea, multe măsuri ale carantinei au rămas în vigoare. NewsMaker.md a studiat ultima decizie a Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică și relatează, pe scurt, ce este permis și ce este interzis în Moldova.

Ședința de judecată în cazul lui Șor nu a avut loc nici ieri. Între timp, NM a intrat în posesia sentinței care a fost emisă de Judecătoria Buiucani în iunie 2017. De ce judecătorul Andrei Niculcea a recalificat acuzația împotriva lui Șor și l-a condamnat la șapte ani și jumătate privațiune de libertate, dar în esență, l-a scos din impact, aflați pe site-ul NM.

Unul dintre primii avocați internaționali care a oferit ajutor activiștilor LGBT din Moldova a fost Dennis van der Veer. Într-un interviu acordat pentru NM el a povestit cum s-a schimbat Moldova în această perioadă, de ce țara noastră este la coada clasamentelor pentru acceptarea comunității LGBT și de ce, adesea, societatea nu este atât de intolerană precum afirmă politicienii.

Tot pe newsmaker.md găsiți un interviu exclusiv acordat de către procurorul general. Veți afla de ce Alexandr Stoianoglo nu se consideră «omul lui Dodon», ce caută procurorii la Banca Națională după cinci ani de la furtul miliardului și dacă în Moldova este posibilă o procuratură profesionistă și corectă. „

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG