Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md


Invitata rubricii de astăzi este Natalia Tocarciuc.

„Nordnews.md scrie că, aproape o sută de vânzători din Piața Centrală din Bălți au ieșit azi în fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” la o acțiune de protest. Oamenii sunt nemulțumiți de decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, care a interzis vânzările în piețele din Bălți și Chișinău.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00
Link directAmplul protest anunțat inițial în fața primăriei s-a transformat într-o mică adunare din fața teatrului. Cei adunați au promis că vor reveni mâine la protest, în număr mai mare, dacă nu vor fi auziți de Guvern.

La scurt timp, în fața protestatarilor a ieșit primarul de Bălți, Renato Usatîi. Edilul le-a dat asigurări că va veni cu o soluție, dacă Comisia Națională pentru Situații Excepționale, în frunte cu prim-ministrul tehnocrat, Ion Chicu, va decide să prelungească starea de urgență pentru piețe.

Amintim că, din 11 mai, piețele din raioanele Republicii Moldova și-au reluat activitatea, nu și cele din Bălți și Chișinău.

Nordnews.md scrie despre istoria de succes a unui fermier din satul Slobozia-Măgura, raionul Sîngerei, care a decis să vină cu un produs nou pe piață. De câteva zile, Viorel Prisăcari produce iaurt din lapte de capră, sută la sută natural. Antreprenorul a deschis o linie de producere și ambalare a produsului dulce și sănătos.

Viorel Prisăcari deține un șeptel de 300 de caprine, de la care mulge zilnic, aproape 240 de litri de lapte. Acesta este filtrat și pasteorizat, iar mai apoi, depozitat în vana de închegare a laptelui, cu o capacitate de 300 de litri. Pentru a obține iaurt, producătorul adaugă bacteriile lactice, care duc la coagularea laptelui.

Viorel Prisăcari a investit în utilajele de producere a iaurtului peste 400 de mii de lei. Până acum, antreprenorul a reușit să comercializeze peste 500 de cutii de iaurt, la preț de 17 lei bucata.

Tot pe Nordnews.md citiți despre industria sexului la Bălți. În vreme de coronavirus, prostituatele din municipiu continuă să presteze servicii sexuale chiar pe marginea drumului. Imagini exclusive au fost surprinse de jurnaliștii Nordnews.md în după amiaza zilei de 14 mai, pe centura de ocolire din oraș. Contra unor sume de câteva sute de lei, profesionistele de moravuri ușoare propun servicii sexuale la domiciliu sau chiar în cea mai apropiată fâșie forestieră.

Potrivit oamenilor legii, femeile care prestează servicii sexuale pe șoseaua de centură din Bălți au fost recent amendate.

Persoanele care prestează astfel de servicii, pot beneficia de testare gratuită la HIV, dar și la alte boli transmisibile.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG