Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md


Invitata este Mariana Colun de la anticoruptie.md.

„Accesați portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice pentru a citi despre o femeie accidentată de un polițist beat la volan, care așteaptă de patru ani să i se facă dreptate în instanță. Elena Brîkina din Chișinău, victimă a unui accident rutier comis de un polițist beat la volan, așteaptă de patru ani să i se facă dreptate. Dosarul penal se află încă la etapa de examinare în instanța de fond. Femeia consideră că inculpatul ar avea influență asupra unor reprezentanți ai organelor de drept și ar încerca să scape de pedeapsă. Pe de altă parte, magistrata care examinează cazul susține că vinovat de tergiversarea cazului s-ar face reprezentantul legal al părții vătămate, care la fiecare ședință ar modifica suma prejudiciului material. Toate detaliile cazului, pe Anticoruptie.md.

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct

Un alt articol îl are în vizor pe Igor Savin, un fost funcționar public, care a stat în închisoare aproape doi ani, fiind condamnat în baza unei înscenări de luare de mită. Recent, acesta a câștigat bătălia cu statul. El va fi despăgubit, pentru detenție ilegală, cu aproape jumătate de milion de lei. Niciunul dintre ofițerii CNA, procurorii anticorupție și judecătorii care au orchestrat și judecat cazul acestui funcționar, în baza unor probe falsificate, nu a fost cercetat pentru abuzurile comise. Alte detalii, aflați pe portalul nostru.

La rubrica achiziții publice, citiți despre contractele de milioane încheiate de Ministerul Educației pentru servicii hoteliere. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a încheiat cu trei hoteluri din Chișinău contracte de achiziție în sumă de 1,5 milioane de lei pentru servicii de cazare și alimentare pe parcursul anului 2020. Contractele au fost semnate la 20 martie, la trei zile de la declararea stării de urgență în Republica Moldova, activitatea hotelurilor fiind sistată. Mai multe detalii, pe Anticoruptie.md.

La rubrica știri aflați că CSM a respins demersul colectivului Curţii de Apel Bălţi, referitor la conferirea distincţiei de stat Ordinul „Gloria Muncii” judecătorului Alexandru Gheorghieş, președintele instanței de apel din nordul țării. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Superior al Magistraturii la ședința de marți a CSM. Gheorghieș este unul dintre magistrații care în toamna lui 2019 a încercat să saboteze activitatea Consiliului. Detalii, pe Anticoruptie.md.

Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului sau dacă aveți informații despre aranjarea unor licitații sau irosirea banilor publici, vă îndemnăm să le sesizați pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri pot ajunge subiectele unor investigații jurnalistice.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG