Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:27 0:00
Link direct

„Virusul COVID-19 poate fi depistat și acasă. În farmaciile din țara noastră există o gamă largă de oferte în acest sens. În articolul «Тест на коронавирус за 15 минут» («Test de coronavirus în 15 minute») NewsMaker a analizat cât sunt de eficiente testele express și care este prețul acestora.

Satul Brătușeni, în care locuiesc circa 5 mii de persoane, s-a pomenit anul trecut practic izolat de centrul raional Edineț. În articolul «Все молчат и терпят» («Toți tac și rabdă»), NewsMaker a relatat cum deplasările spre liceu și policlinică s-au transformat pentru localnici într-un quest și de ce autoritățile nu pot soluționa această problemă deja de un an.

La Chișinău s-a iscat un conflict între teatre și restaurantele care închiriază încăperi în incinta acestora, din cauza majorării bruște a prețurilor pentru chirie. Conflictul dintre Teatrul «A. Mateevici» și un pub a ajuns până la solicitarea de a elibera încăperea. În articolul «Театр оперы и банкета» («Teatrul de operă și banchet»), NewsMaker a analizat situația și prezintă toate aspectele problemei.

La un an de la demiterea judecătorului Mihai Murguleț, pe numele său continuă să fie scrise plângeri privind încălcări disciplinare. Scriu plângeri inclusiv președintele Judecătoriei Chișinău și cel al Judecătoriei sectorului Ciocana. NewsMaker a analizat care este scopul încercărilor de a-l pedepsi pe fostul judecător, de ce plângerile continuă să fie scrise chiar și după demiterea acestuia și de ce magistratul care a fost apreciat cu calificativul «excelent» a fost lipsit de mandat.”

XS
SM
MD
LG