Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md


Invitata emisiunii este Natalia Tocarciu.

„Nordnews.md scrie că la Fălești, medicii se infectează la greu cu COVID-19. Astăzi, au fost înregistrate șapte cazuri noi de îmbolnăvire. Șase dintre persoanele infectate sunt angajați în cadrul Spitalului Raional Fălești. Aceștia ar fi intrat în contact cu pacienții și alți medici infectați. În cel de-al șaptelea caz este vorba despre o femeie de 66 de ani din localitatea Igorovca. Pacienta neagă că ar fi contactat cu persoane infectate cu coronavirus, cât și cu cele revenite recent de peste hotare. Până în prezent, în raionul Fălești au fost înregistrate 49 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și un deces.

Nordnews mai scrie despre ambulanțele ca în Evul Mediu și condițiile dezastruoase la Serviciul de Urgență din raionul Fălești. Angajații medicali se plâng că muncesc zilnic până la epuizare, iar despre salariu majorat au auzit doar la TV. Aceștia și-au spus păsul liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, aflată ieri într-o vizită de lucru la Fălești. Oamenii sunt indignați de felul cum actuala guvernare gestionează pandemia și de condițiile inumane în care sunt nevoiți să activeze. Angajații spun că autoturismele cu care sunt transportați pacienții sunt într-o stare deplorabilă și că majorarea salariilor în această perioadă, este doar un mit. Maia Sandu însoțită de deputata Doina Gherman, au adus personalului echipament de protecție. Lidera PAS a declarat că actualul Guvern, în frunte cu tehnocratul Ion Chicu, nu face față pandemiei, și este strigător la cer tot ceea ce se întâmplă în spitalele din țară. Tot ieri, Maia Sandu, a vizitat Spitalul Clinic Bălți și Spitalul Raional Soroca, unde deasemenea a adus echipamente de protecție, donate în cadrul campaniei „Protejați medicii! Salvați oamenii!”, lansată de PAS.

Pe Nordnews citiți că o discuție cu amicii i-a costat pe patru tineri din Bălți 88 de mii de lei. Ei au fost amendați cu câte 22 de mii de lei pentru că nu au respectat regimul de carantină. Sancțiunile au fost aplicate ieri seara, de că angajații Regimentului de Patrulare Nord. Un grup format din șapte persoane, printre care trei minori, s-au adunat pe o bancă din apropierea Maternității din Bălți. Intervenția poliției a fost solicitată de către locatarii din preajmă, care s-au plâns oamenilor legii de faptul că, mai mulți tineri încalcă regulile de carantină.

Amintim că, acum două zile, șase tineri din Bălți au fost amendați cu câte 22 de mii de lei pentru că nu au respectat regimul de carantină. Aceștia au fost observați de polițiști consumând bere într-o curte de bloc de pe strada Alexandru cel Bun din oraș. Suma amenzilor ajunge la 132 de mii de lei. Menționăm că, începând cu 27 martie se interzice aflarea în locuri publice în grupuri mai mari de trei persoane.

Tot pe Nordnews citiți că autoritățile de la Chișinău se tem de diasporă și nu doresc ca oamenii să revină în Republica Moldova. Asta susțin unii moldoveni care au intrat astăzi în țară prin punctul vamal „Otaci”. Ei cred că vremea guvernului condus de Ion Chicu a expirat, iar oamenii trebuie să se răscoale pentru a pune punct haosului din țară. Moldovenii susțin că autoritățile centrale cu greu fac față pandemiei. Șoferii de TIR, care au pornit spre Rusia se plâng că așteaptă în vamă câte 10-15 ore.

Potrivit reprezentanților Sectorului Poliției de Frontieră „Otaci”, în ultimele zile, fluxul de persoane a scăzut simțitor. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 2 437 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 600 traversări persoane.”

XS
SM
MD
LG