Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Irina papuc de la sanatateinfo.md.

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:28 0:00
Link direct

Deși campania de vaccinare în Republica Moldova a demarat la începutul lunii martie, până astăzi numai 4% dintre moldoveni au primit un vaccin anti-Covid, anunță autoritățile din Sănătate. În această statistică nu sunt incluși moldovenii care s-au imunizat pe cont propriu în România sau în alt stat. Responsabilii din Sănătate roagă oamenii să comunice medicului lor de familie dacă au reușit să se vaccineze în afara țării și abia apoi, acumulând datele, am putea avea o cifră reală a celor imunizați anti-Covid.

Între timp, în satele Moldovei neclintite rămân numai sărăcia și dezinformarea. Colega noastră Violeta Colesnic a fost să discute cu oamenii din raionul Căușeni despre Covid și despre vaccinuri. Ieșiți pe la porțile lor cu leșuri de animale, ouă sau lapte de vânzare, oamenii povestesc tot ce au auzit despre vaccinuri, frânturi de informații adunate, de multe ori, fără noimă. Unii cred că nici nu le-a ajuns rândul pentru vaccinare, deși sunt demult eligibili, alții spun că-și vor petrece viața mai pe lângă grădină, de aceea n-au nevoie de vaccinare. S-o facă orășenii, se justifică ei.

Facem o mică pauză de la subiecte legate de pandemia Covid-19 și să invităm să citiți istoria unei mămici care a fost traumatizată și fizic și psihologic în timpul nașterii celui de-al doilea copil. Femeia a născut numai după ce medicii i-au provocat nașterea cu pastile, iar la scurt timp i-au înlăturat și uterul. Nu i-au explicat ce s-a întâmplat și i-au recomandat să fie mulțumită că cel puțin a rămas în viață. N-au uitat să-i recomande să nu-i spună soțului ei că a fost mutilată, că s-ar putea să nu o mai găsească atrăgătoare. După o astfel de traumă, femeia se întreabă dacă totul ar fi putut decurge altfel.

Tradițional, vă invităm să ne citiți și pe Sanoteca.md. De această dată am pregătit un articol despre curățarea plănilor. Este posibil? Cum se face corect, ce soluții am la dispoziție? La toate aceste întrebări vă răspundem în articol. Sănătate să aveți!

XS
SM
MD
LG