Linkuri accesibilitate

Spania, Grecia și Rusia se luptă cu varianta Delta a noului coronavirus


Grecia a ridicat aproape toate restricțiile sanitare pentru a salva o parte din sezonul turistic dar se confruntă acum cu un noul val de infectări cu varianta Dela a coronaviruslui, iulie 2021.

În Spania, regiunea Catalonia a decis marți să reimpună restricții sanitare pentru a limita creșterea „exponențială" a cazurilor de COVID-19 înregistrate în ultimele zile, în special în rândul tinerilor.

Discotecile și alte locuri de divertisment nocturne în spații închise se vor închide de la sfârșitul acestei săptămâni și va fi necesară prezentarea unui test antigen sau PCR negativ, sau a unui certificat de vaccinare, pentru participarea la evenimente în aer liber cu peste 500 de persoane, a anunțat purtătoarea de cuvânt a guvernului catalan, într-o conferință de presă.

Purtarea unei măști nu mai este obligatorie în aer liber în Spania din 26 iunie.

În afară de Catalonia, Navarra (nord) a anunțat impunerea de restricții începând de miercuri, iar Andaluzia (sud) ar putea face același lucru.

În Grecia, numărul noilor cazuri de COVID-19 a crescut mai mult decât dublu marţi faţă de luni, după ce mai multe săptămâni de scădere a acestora au determinat autorităţile să elimine majoritatea restricţiilor antiepidemice. Creșterea, alimentată de noua variantă Delta, se înregistrează în special printre tineri.

Rusia a anunţat marţi că a înregistrat 737 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, stabilind un nou record de la începutul pandemiei în această ţară, afectată în prezent de răspândirea variantei Delta a noului coronavirus. Autorităţile ruse au confirmat marţi la nivel naţional alte 23.378 de cazuri de infectare, cel mai mare număr raportat de la jumătatea lunii ianuarie, când ţara ieşea din cel de-al doilea val al pandemiei.

Deși campania de vaccinare în Rusia a fost lansată încă din decembrie, până în prezent s-au vaccinat doar 26,1 milioane dintre cei 146 de milioane de rezidenţi ai Rusiei, reprezentând puţin sub 18% din populaţia adultă. Dintre ei, 18,2 milioane de ruşi (12,5%) au fost vaccinaţi cu schemă completă, potrivit site-ului Gogov, un agregator al datelor medicale obţinute de la autorităţi regionale şi din mass-media, în absenţa unor statistici oficiale la nivel naţional.

Potrivit centrului independent de sondare a opinie, Levada, 54% dintre ruşi nu intenţionează să se vaccineze.

Moscova este unul din epicentrele noului val de infectări iar primarul orașului, Serghei Sobianin, a ordonat deja ca 60% din totalul angajaţilor din sectorul serviciilor să fie vaccinaţi până la jumătatea lunii august. În caz contrar, cei care refuză vaccinarea riscă să fie suspendaţi sau concediați. Totodată, accesul în restaurante și ale locuri publice închise este rezervat numai celor care sunt vaccinați.

Autorităţile de la Kremlin, care au recunoscut că nu vor putea să atingă obiectivul de 60% populaţie vaccinată până în august, refuză pentru moment să decreteze un nou lockdown la nivel naţional, pentru a proteja economia fragilă a ţării.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG