Linkuri accesibilitate

Vasile Botnaru: Pajura bicefală cu apucături de coțofană (VIDEO)


Vasile Botnaru în studioul Europei Libere la Chișinău
Vasile Botnaru în studioul Europei Libere la Chișinău

Un minut... electoral.

Mai întâi a fost cuvântul. Cuvântul „binom” inventat probabil într-un laborator intelectualist în care imaginația luptă cu corectitudinea politică. Noțiunea preluată din vocabularul profesorilor de geometrie a unit împreună două capete de pajură privind în direcții geopolitice diametral opuse, dar cu o singură coadă și un singur chimir.

Un minut electoral cu Vasile Botnaru
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:22 0:00
Link direct

Cu oareșicare timiditate cuvântul s-a încetățenit ca armă de luptă împotriva presupusei cârdășii ascunse după perdeaua de fum produsă de imitația unui război crâncen. În scurt timp simpatizanții guvernării, sfătuiți de polittehnologi de mare calibru, au reușit să întoarcă cuvântul ocarnic, ca pe un bumerang, spre tandemul DA&PAS. Noului binom i s-a imprimat sensul de struțocămilă, reluandu-se și amplificându-se telehuiduiala sârguincioasă din campaniile precedente.

Iar cele două capete de pajură, cărora li s-a alăturat unul de coțofană, au continuat disputa pentru felia cea mai mare din dragostea poporului, ce urmează să le fie adusă la picioare de Dragobete. Probele războiului, pe alocuri mimat, pe alocuri exagerat, le furnizează fiecare zi de campanie. Și ziua de naștere, cea a președintelui Dodon, doldora de cadouri. Cel mai excentric a venit de la Comrat de la bașcanul găgăuz care s-a înfățișat la președinție cu cinci pui de oaie ghiliți și pieptănați chiar de Irina Vlah, afirmă Igor Dodon în interviul cel mai recent pentru utilizatorii de rețele de socializare. Numai că grădinarul președintelui (un fel de omolog al bucătarului lui Putin) a insistat ca darul să fie trimis înapoi la Comrat, la mama lor, cum s-a exprimat Dodon, până cârlanii vor fi suficient de autonomi.

Nici Tiraspolul nu a trecut cu vederea ziua de naștere a lui Dodon Igor Nikolaievici oferind cadouri lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor! Revenit de la Moscova, Dodon a aflat de la consilierul său pentru reglementarea transnistreană că alegătorii din teritoriile Moldovei de pe malul stâng al Nistrului sunt îndemnați să voteze pentru vrăjmași. Dacă nu cu Plahotniuc, atunci cu Șor. Păstrând aparențele Igor Dodon se arată surprins de preferințele capilor de la Tiraspol. Curat murdar. După ce socialiștii sunt acei care promit relații bune cu Rusia, administrația pro-rusească de la Tiraspol îi îngrașă pe adversarii lui Dodon. Cum vine asta?

Pare schizofrenică această alegere? Ba nu. Dimpotrivă. Cu cât mai anti-rusească va fi următoarea putere de la Chișinău, cu atât mai îndreptățită va fi agresivitatea remunerabilă a Tiraspolului. Toți liderii transnistreni de până acum și-au câștigat tainul nu din conciliere. Iată de ce, îmi explică un ienicer transnistrean, la Tiraspol sunt în vogă Prilepin și Edicika și nu pacifistul demodat de la Iasnaya Poleana.

XS
SM
MD
LG