Linkuri accesibilitate

Victor Chirilă: Parteneriatul strategic dintre România şi R.Moldova trebuie să devină ireversibil


Victor Chirilă

România şi Republica Moldova trebuie să facă în aşa fel încât parteneriatul strategic dintre ele să devină ireversibil, a declarat ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă, pentru agenția Agerpres, care marți i-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis.

Diplomatul susţine că atât autorităţile de la Bucureşti, cât şi cele de la Chişinău trebuie să profite de contextul regional şi să aplice în detaliu prevederile parteneriatului strategic dintre cele două state.

„Provocări sunt multe, dacă ne gândim şi la contextul regional, care nu este deloc îmbucurător, dar acest lucru, dimpotrivă, trebuie să ne mobilizeze şi mai mult pentru a profita de unică oportunitate pe care o avem astăzi şi la Chişinău, şi la Bucureşti, având în vedere că avem şi aici o majoritate solidă, şi la Chişinău o majoritate pro-europeană solidă, astfel încât să fructificăm la maxim această fereastră de oportunitate şi să dăm esenţă reală în parteneriatul nostru strategic pe proiecte concrete, de inter-conectare, de apropiere, de creare a fronturilor economice, comerciale, infrastructurale, lingvistice şi culturale unice dintre ţările noastre. Acesta este cel mai important lucru, să facem ca parteneriatul strategic să devină ireversibil. Aşa cum am spus-o şi la întâlnirea cu domnul preşedinte Iohannis, parteneriatul nostru strategic a devenit sinonim cu integrarea noastră europeană”, a afirmat ambasadorul Victor Chirilă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG