Linkuri accesibilitate

Viza lui Djokovic, anulată de ministrul imigrației din Australia


Novak Djokovic

Australia a anulat viza lui Novak Djokovic, numărul unu mondial la tenis, punând probabil capăt speranțelor jucătorului sârb de a-și apăra titlul la turneul de Grand Slam de la Melbourne.

„Astăzi mi-am exercitat puterea, în conformitate cu secțiunea 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și de ordine publică, considerând că este în interesul public să fac acest lucru”, a declarat ministrul Imigrației, Alex Hawke, într-un comunicat difuzat pe 14 ianuarie, după ce și-a folosit puterile discreționare în materie de vize.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea lui Djokovic sau a echipei sale juridice.

Conform legislației australiene, decizia poate fi contestată în justiție.

Vestea a venit după ce Djokovic a fost inclus în tragerea la sorți a turneului ca principal favorit, dar situația sa rămăsese incertă după ce Hawke a spus că se gândește să-i anuleze viza, pentru a doua oară, din cauza reglementărilor pandemice stricte de intrare în Australia.

Djokovic, un sceptic în materie de vaccinuri, a călătorit la Melbourne cu o scutire medicală de la cerințele Australiei cu privire la vaccinare. Jucătorul de 34 de ani părea atunci nerăbdător să își apere titlul și să lupte pentru un record de 21 de trofee de Grand Slam la turneul care va începe pe 17 ianuarie.

Problemele sale au început imediat după sosirea la Melbourne, când serviciul de frontieră australian a decis că scutirea sa nu era valabilă și l-a plasat într-un hotel de detenție pentru imigranți.

La 10 ianuarie, un judecător australian a restabilit viza lui Djokovic și i-a permis să iasă din detenție. De atunci, chestiunea vizei lui Djokovic s-a aflat în fața ministrului Hawke, al cărui purtător de cuvânt a declarat la începutul acestei săptămâni că „observațiile suplimentare de lungă durată” din partea echipei juridice a lui Djokovic întârzie luarea unei decizii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG