Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc

Ultimul miting politic la care a participat Vlad Plahotniuc în calitate de lider al Partidului Democrat, înainte de a pleca din țară, Chișinău, 9 iunie 2019.

Actualizare 22 mai:

Judecătorii au admis în dimineața zilei de 22 mai demersul PCCOCS și au emis mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Vladimir Plahotniuc.

-------------------------------------------

Judecătoria Chișinău se va pronunța vineri, 22 mai, cu privire la cererea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de a se emite un mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc, fostul lider democrat, plecat din țară din iunie anul trecut când partidul său a fost înlăturat de putere.

### Vezi și... ### Procuratura cere arestarea lui Plahotniuc, inculpat în furtul miliardului

La începutul acestei săptămâni, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că Vld Plahotniuc, alături de Ilan Șor, este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Împotriva lui Vladimir Plahotniuc s-au formulat și trei capete de acuzare: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

### Vezi și... ### Disculparea lui Platon, punerea sub învinuire a lui Plahotniuc...

Potrivit procurului general, imediat ce actele de învinuire vor fi traduse în limba engleză, vor fi expediate autorităților americane pentru a cere extrădarea lui Vad Plahotniuc în Republica Moldova.