Pericolul din spatele referendumului (VIDEO)

Protest împotriva referendumului, București, 30 septembrie 2018.

Libertatea de a fi el însuși îi aparține INDIVIDULUI, și NU unei majorități manevrabile, care se poate interfera în viața noastră privată.

Aproape 19 milioane de români sunt așteptați sîmbătă și duminică la referendumul pentru redefinirea familiei, după o campanie publicitară neasumată nici de o parte, nici de cealaltă.

De la ambalaje pentru pâine până la afișe uriașe, reclamele îi îndeamnă pe oameni să voteze „DA”, fiindcă altfel doi homosexuali ar putea să le înfieze copilul.

Aceasta e manipularea cea mai mare folosită de cei care susțin modificarea definiției familiei din Constituția României.

În urmă cu aproape 30 de ani, părinții Constituției românești au preferat să descrie familia în legea fundamentală drept „căsătoria liber consimțită între soți” (art.48).

O formulă liberală, care lăsa deschisă orice opțiune pentru viitor, fiindcă viitorul este numai al celor care îl populează.

### Vezi și... ### „Iubirea nu se votează” (VIDEO)

Astăzi, mai mult de jumătate dintre parlamentari vor ca viitorul să fie trasat de ei. PSD și Biserica Ortodoxă Română, cu sprijinul tacit al celorlalte culte creștine au strâns trei milioane de semnături pentru schimbarea definiției familiei în așa fel încât aceasta să fie întemeiată pe „căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie”.

Se interzice deci pentru viitor căsătoria între persoanele de același sex, cu toate că ea era deja interzisă prin Codul Civil care prevede explicit acest lucru.

Your browser doesn’t support HTML5

Ură şi dezbatere înaintea referendumului din România

Fiindcă orice măsură legislativă care afectează drepturile omului trebuie însoțită de o legislație compensatoare, potrivit directivelor europene, e posibil ca pe termen scurt cuplurile gay să fie avantajate.

### Vezi și... ### A minți cu nerușinare...

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus de altfel că Parlamentul are în vederea aprobarea Legii parteneriatului civil, care le-ar da aceleași drepturi pe care le au persoanele căsătorite și celorlalte cupluri heterosexuale și homosexuale.

Dacă această promisiune va fi ținută, România va face un pas înainte în ceea ce privește drepturile LGBT.

Pe de altă parte, referendumul pentru familie a divizat și mai mult societatea românească, a declanșat ura mocnită a homofobilor, a radicalizat diferite grupuri și a adus pentru prima dată în prim plan pericolul ruperii României de Vest.

### Vezi și... ### Partida anti-europeană a penalilor cu funcții publice

Roexit a apărut pe acest val ridicat de Biserică și de tradiționaliști, care cer „independența” României de Uniunea Europeană, adică nerespectarea standardelor europene, care includ toleranța față de ceilalți care nu sînt la fel ca tine.

### Vezi și... ### Florin Buhuceanu: „Acesta nu este un referendum despre familie, este o acțiune care îndeamnă la ură”

PSD, PNL, UDMR, PMP susțin redefinirea familiei. USR și ALDE, doar partial. Dezamăgit de colegii săi, Marko Bela, fost președinte al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, a publicat sub titlul „De data aceasta nu ne întâlnim”, un text despre pericolul care se ascunde în spatele acestui referendum, după care, dacă va fi validat, „se va schimba totul”:

„Pentru că va veni la un moment dat o altă inițiativă. Prima dată despre avort. După, despre religia de stat. Apoi, despre pedeapsa cu moartea. Despre romi. Despre utilizarea steagului. Despre intonarea imnului. Despre școlile maghiare”.

Marko Bela își încheie pledoaria cu un faimos poem al pastorului luteran german Martin Niemöller:

„Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști,
n-am scos o vorbă.
Nu eram comunist.

Când i-au arestat pe social-democrați,
am tăcut.
Nu eram social-democrat.

Când au venit să îi ia pe sindicaliști,
nu am protestat.
Nu eram sindicalist.

Când au venit să îi ia pe evrei,
nu m-am revoltat.
Nu eram evreu.

Când au venit să mă ia pe mine,
nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.”

Referendumul organizat în România în 6-7 octombrie 2018 deschide posibilitatea plebiscitării oricăror drepturi, ca și cum libertatea de a fi el însuși nu-i aparține individului, ci unei majorități manevrabile, care se poate interfera în viața noastră privată.