Linkuri accesibilitate

Șapte state UE încep să elibereze certificate Covid-19


Marți, 1 iunie, a fost lansat sistemului tehnic care permite verificarea certificatelor în condiţii de siguranţă şi cu respectarea vieţii private, arată un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Certificatul UE a fost propus de Consiliul European pentru reluarea călătoriilor în condiţii de siguranţă în această vară. Pe 20 mai, Parlamentul European şi Consiliu au încheiat un acord cu privire la regulamentul referitor la certificat.

Mai multe: romania.europalibera.org

Tot de pe 1 iunie, şapte state membre – Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croaţia şi Polonia – au decis să se conecteze la portal şi au început să elibereze primele certificate UE, în timp ce altele au decis să lanseze certificatul digital al UE privind COVID numai atunci când toate funcţiile vor fi implementate la nivelul întregii ţări. Prin urmare, mai multe ţări vor începe să utilizeze sistemul în zilele şi săptămânile următoare. O prezentare generală actualizată este disponibilă pe site-ul web consacrat acestui subiect.

Conform sursei citate, acordul politic de la 20 mai trebuie să fie adoptat în mod oficial de către Parlamentul European şi Consiliul European. Regulamentul se va aplica de la 1 iulie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG