Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Nnumarul persoanelor care si-au pierdut viata din cauza inundatiilor din ultimele 48 de ore a ajuns la 11. Un elicopter al Ministerului de Interne a survolat simbata satele izolate de pe Valea Tiblesului, iar bolnavii si batranii care au nevoie de ingrijiri medicale au fost transportati la spitalele din apropiere.

Ministerul Mediului de la Bucuresti a transmis o noua avertizare hidrologica pentru prefecturile din 30 de judete - Arad, Arges, Bistrita- Nasaud, Bihor, Brasov, Caras Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Maramures, Mehedinti, Mures, Olt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timis si Valcea.

Pana duminica se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu cresteri de debite ce pot duce la depasirea cotelor de aparare si inundatii.

Pe de alta parte, Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza ca in 29 de judete din regiunile Maramures, Crisana, Transilvania, Oltenia si Banat vor cadea averse insemnate si se vor produce descarcari electrice. In unele zone, va cadea grindina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG