Linkuri accesibilitate

Parlamentul Greciei a adoptat planul de austeritate propus de guvern


Parlamentul grec a aprobat planul de austeritate al guvernului, în pofida protestelor masive care au continuat la Atena. Iar sindicatele au ameninţat cu noi demonstraţii.
Bursele au reacţionat însă nervos, bursa de la New York si cea de la Tokyo sunt în cădere, la fel si moneda unică europeană care a ajuns la 1 dolar 26 de centi, cea mai scăzută cotaţie din ultimele 14 luni.
Criza din Grecia va fi discutată astăzi, în cadrul unei teleconferinţe, de miniştrii de finanţe din grupul principalelor 7 state industrializate, a anunţat la Washington ministrul american de finanţe Timothy Geithner. La Bruxelles, are loc reuniunea la nivel înalt a liderilor europeni la care va fi semnat acordul în baza căruia Grecia primeşte o linie de credit de 110 miliar de euro de la Uniunea europeană şi Fondul Monetar Internaţional.
Joi, în Parlament, ministrul de finante grec a avertizat că fără acest credit, Grecia ar intra încă din această lună în incapacitate de plată. În schimbul creditului, guvernul elen s-a angajat să reducă cheltuielile bugetare cu 30 de miliarde de euro.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG