Linkuri accesibilitate

Proiectul de lege care interzice portul voalului islamic în locurile publice supus astăzi votului în Adunarea Națională a Franței


Parlamentul Franţei urmează că supună votului astăzi un amendament legislativ menit să le interzică femeilor musulmane să apară în public purtînd vălul care le acoperă faţa în întregime. Susţinătorii amendamentului spun că acest văl, burqa, încalcă idealurile seculare franceze şi ale egalităţii între sexe, ridicînd, de asemenea, probleme de securitate. Oponenţii susţin că numai o mică minoritate de femei musulmane poartă burqa, iar interdicţia le poate limita libertăţile individuale.
Amendamentul prevede amenzi de 150 de euro sau lecţii de educaţie civică pentru persoanele care vor sfida interdicţia. Dacă amendamentul este adoptat astăzi de camera inferioară a Parlamentului, el va fi supus votului în Senat în luna septembrie.
În Franţa locuieşte cea mai numeroasă comunitate de musulmani din Europa Occidentale, numărînd aproximativ 5 milioane de oameni. Franţa este a doua ţară după Belgia care doreşte să interzică portul vălului islamic.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG