Linkuri accesibilitate

Alexandru Tănase își exprimă la Europa Liberă convingrea că o o reformă a justiției este posibilă prin împrospătarea judecătorilor


Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase spune că reforma în justiţie poate fi dusă la îndeplinire numai de un guvern cu mandat deplin pentru o perioadă de 4 ani. Premierul Vlad Filat, şeful de partid al ministrului Tănase este citat cu declaraţia făcută la o întâlnire electorală la Rezina că „lipsa unei reforme suficiente în justiţie este cea mai mare nerealizare” a guvernului actual.
Într-un interviu cu Europa Liberă, Alexandru Tănase a spus că rezultatele reformei se vor vedea atunci când vor fi înlocuiţi până la 60 % din cei aproximativ 500 de judecători actuali. „După alegeri, dacă va exista un angajament şi o înţelegere că reforma este necesară în felul în care o văd eu, desigur că de aici o voi porni”, a spus ministrul Justiţiei. În opinia ministrului, roadele reformei se vor vedea atunci când „judecătorii nu vor lua mită şi vor pronunţa hotărâri legale”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG