Linkuri accesibilitate

Ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu: NATO nu trebuie să invoce rezoluția ONU ca pretext pentru îndepărtarea regimului Gaddafi


Comandantul operaţiunilor NATO, amiralul american James Stavridis s-a întilnit astazi la Ankara cu oficialităţi turce pentru a discuta acţiunile alianței în Libia şi a tempera temerile Ankarei legate de rolul NATO în aceste operaţiuni de impunere a zonei de non survol asupra Libiei, potrivit rezolutiei Consiliului de securitate ONU. Amiralul american s-a întilnit cu ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu. Acesta a susţinut ca regulile implicării Alianţei în Libia trebuie să precizeze foarte limpede că este vorba numai de protecţia civilor, susţinerea embargoului de arme asupra ţării şi impunerii zonei de non survol. Davutoglu a mai spus că rezoluţia ONU nu trebuie să fie folosită ca un pretext pentru îndepărtarea de la putere a regimului colonelului Muamar Gaddafi.

Bruxelles, ambasadorii celor 28 de ţări NATO discută implicarea alianţei in Libia, dar ieri, purtătoarea de cuvint a NATO, Oana Lungescu a declarat că nu s-a ajuns la un consens.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG