Linkuri accesibilitate

Premierul Greciei pledează în Parlamentul de la Atena în favoarea continuării reformelor și o înțelegere cu opoziția de centru-dreapta


Premierul Greciei, Georges Papandreou a declarat într-un discurs in Parlamentul de la Atena că va continua reformele şi va căuta sa ajunga la un consens in legatură cu masurile au austeritate cu opozitia de centru-drepta. Astăzi mai multi membri ai partidului său socialist PASOK au demisionat din partid. PASOK nu a pierdut însă fragila majoritate pe care o are in Parlamentul de la Atena. Votul de încredere în guvern si pentru continuarea masurilor de austeritate ar putea sa aibă loc duminică.
Uniunea Europeană a anunţat că se aşteaptă ca miniştrii de finanţe din ţările din zona euro să accepte duminică să plătească 12 miliarde de euro Greciei şi luna viitoare să decidă asupra unui nou ajutor acordat acestei ţări. Declaraţia a fost făcută de comisarul pentru economie al Uniunii Europene, Ollie Rehn care a spus şi că aşteaptă ca Parlamentul de la Atena să voteze în favoarea punerii în aplicare a unui nou set de măsuri de austeritate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG