Linkuri accesibilitate

Directorul SIS, Gheorghe Mihai a fost demis de Parlament la propunerea premierului Vlad Filat


Directorul Serviciului de Informații și Securitate, Gheorghe Mihai a fost demis astăzi cu votul a 69 de deputați liberal-democrați și comuniști, la propunerea premierului Vlad Filat. Speaker-ul democrat, Marian Lupu a declarat că votul este o „lovitură bine regizată” aplicată Alianței pentru Integrare Europeană de ”alianța roșu-verde”.
Liberal-democratul Filat l-a avertizat astăzi pe Lupu însuși cu demiterea din funcția de președinte al Parlamentului, dacă acesta îi va bloca propunerea de a „face curățenie în instituțiile statului”: „Asta înseamnă că vom avea un alt preşedinte al Parlamentului care va face acest lucru”.
Filat le-a făcut declarația jurnaliștilor după cererea adresată Parlamentului de a-i demite pe directorul SIS, procurorul general, Valeriu Zubco și directorul Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare, Mihail Cibotaru în legătură cu recentele atacuri din sistemul bancar.
În cazul procurorului general și directorului CNPF, începerea procedurii de destituire este prerogativa președintelui Parlamentului.
XS
SM
MD
LG