Linkuri accesibilitate

Kremlinul anunță că l-ar prefera ca lider al Transnistriei pe Anatol Kaminski în locul lui Igor Smirnov


Guvernul a spus că nu va reacționa la sprijinul acordat de Kremlin unui candidat la președinția Transnistriei, întrucât Moldova nu recunoaște alegerile prezidențiale din Transnistria și nici pe candidații înscriși în cursă. Remarca a fost făcută într-un interviu telefonic acordat El de Eugen Carpov, vicepremier pentru reintegrare, după ce șeful administrației prezidențiale de la Moscova spusese joi că liderul transnistrean Igor Smirnov, care conduce regiunea separatistă de două decenii, trebuie să facă loc unui lider mai tânăr și unui mai bun diplomat, care să ajute la soluționarea conflictului cu Moldova.
Sergei Narîșkin a mai declarat presei ruse că ar fi „un pas greșit” pentru Smirnov, care are 70 de ani, să candideze pentru al cincilea mandat prezidențial la alegerile transnistrene din decembrie.
Narîșkin a spus că Kremlinul îl preferă în fruntea Transnistriei pe rivalul lui Smirnov, speakerul Anatol Kaminski, pe care oficialul rus l-a numit „un candidat de valoare” și al cărui partid – a mai spus Narîșkin - are un program „real și concret”.
Pentru alegerile din Transnistria s-au înscris în cursă cinci candidați.
XS
SM
MD
LG