Linkuri accesibilitate

Ambasadorul american la Chișinău William Moser: Statele Unite ajută Moldova să devină o țară europeană


Ambasadorul american la Chișinău William Moser a spus pentru postul național de radio că Statele Unite ajută Moldova să devină o țară europeană „sigură, stabilă și prosperă”, și s-a declarat impresionat de progresul înregistrat Moldovei în eforturile de integrare europeană. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Washington şi Chişinău, ambasadorul Moser a spus că între reformele interne încurajate de Statele Unite se află îmbunătățirea actului de justiție și protejarea minorităților prin legea împotriva discriminări.

Diplomatul american a mai spus că noile autorități transnistrene „au primit foarte bine” inițiativa Ambasadei americane de deschide o reprezentanță a Statelor Unite la Tiraspol pentru popularizarea culturii americane. Moser a adăugat că are motive să creadă că atmosfera între oficialitățile de la Chișinău și cele de la Tiraspol permite „găsirea unor soluții comune la problemele comune”.

În interviul acordat postului național de radio de la Chișinău, care coincide cu reluarea la Dublin a negocierilor pentru rezolvarea crizei transnistrene în formatul 5+2, ambasadorul Statelor Unite a spus că autoritățile moldovene pot găsi o soluție pentru reunificarea Moldovei împreună cu partenerii internaționali.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG