Linkuri accesibilitate

Vicepremierul rus Dimitri Rogozin a fost numit reprezentantul special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria


Vicepremierul rus Dimitri Rogozin a fost numit reprezentantul special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria. El va prelua şi funcția de co-preşedinte al comisiei interguvernamentale de cooperare economică Rusia - Republica Moldova, deţinută până acum de Andrei Fursenko, informează Interfax.

Dimitri Rogozin a fost ambasadorul Rusiei la NATO, iar din februarie 2011 şi negociatorul special în problema scutului anti-rachetă al Statelor Unite. Acum este însărcinat, în guvern, cu complexul militar.

Într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al preşedinţiei ruse se spune că „la numirea sa s-a ţinut cont de experienţa pe care o are ca negociator, pentru că situaţia din Transnistria nu este simplă şi este nevoie de cunoştinţele şi forţa de persuasiune pe care le are vicepremierul”.

Liderul de la Tiraspol, informează Interfax, a salutat numirea lui Rogozin. Evgheni Şevciuk şi-a exprimat speranţa că noul reprezentant va „permite creşterea nivelului şi calităţii eforturilor de protejare a drepturilor cetăţenilor ruşi care trăiesc în Transnistria”. Recent, preşedintele Dimitri Medvedev a numit noi reprezentanţi speciali pentru Oseta de sud şi Abhazia, cele două republici separatiste din Georgia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG