Linkuri accesibilitate

Comisia Centrală Electorală confirmă la București că prezența la vot la referendumul de duminică a fost sub pragul de validare a consultării populare


Rezultatele finale ale referendumului de duminică pentru demiterea președintelui român Traian Băsescu arată că prezența la urne a fost de 46,24%, sub pragul de validare de 50% din alegători. Biroul Electoral Central a transmis rezultatele Curții Constituționale care le va examina în cursul zilei.
Dar guvernarea social-liberală, care a convocat referendumul, cere Curții să actualizeze listele de alegători în speranța să schimbe rezultatul și președintele să fie demis.
Ambasada Statelor Unite la București a spus astăzi că instanța „trebuie lăsată sa ia o decizie bazată pe principii, în mod independent, fără niciun amestec din afară”. Împreună cu Uniunea Europeană, Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea față de încălcarea statului de drept și periclitarea instituțiilor democratice de către Uniunea Social Liberală, venită la putere în România în luna mai.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG