Linkuri accesibilitate

Biserica rusă face apel la "compasiune în limitele legii" faţă de membrele grupului Pussy Riot condamnate azi la închisoare


Patriarhia Rusă a emis un comunicat de presă în care îndeamnă autorităţile „să dea dovadă de compasiune în limitele legii” faţă de membrele grupului punk Pussy Riot, condamnate azi la închisoare de un tribunal din Moscova, „în speranţa că ele vor renunţa să mai comită acţiuni de hulă”.

În declaraţia Sinodului bisericii ruse se conţine şi un îndemn către cei care s-au simţit jigniţi de „rugăciunea punk” a grupului Pussy Riot - piesa anti-Putin interpretată într-o biserică din Moscova, - să nu recurgă la acte de răzbunare şi violenţă.

Sinodul bisericesc a blagoslovit în schimb „acţiunile paşnice îndreptate spre apărarea poporului ortodox şi a sanctuarelor sale de urmă şi batjocură”.

Cele trei membre ale grupului punk Pussy Riot au fost condamnate azi de un tribunal din Moscova la câte 2 ani închisoare cu regim sever pentru huliganism şi ură religioasă. Membrele Pussy Riot spun că nu se simt vinovate pentru că rugăciunea lor inedită către Sfânta Fecioară, de a-l alunga pe Vladimir Putin de la putere, nu a urmărit să insulte biserica sau credincioşii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG