Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul” Moldova


„Rusiei îi este indiferentă soarta cetățenilor săi din alte state. Moscova oferă cetăţenie cu un singur scop - acela de a avea un argument când va decide asupra unei eventuale intervenţii. Astfel, cetăţenii nu reprezintă decât carne de tun pentru autorități”. Declarația îi aparține jurnalistului Serghei Ilcenko, reținut în februarie de către separatiștii de la Tiraspol. Acesta a fost eliberat din detenție în luna iulie. Recent, jurnalistul a oferit un interviu publicației noastre, iar în numărul de mâine al ziarului Adevărul Moldova puteți citi mai multe afirmații ale acestuia referitoare la motivele arestării sale, dar și opiniile privind soluționarea diferendului transnistrean.

Reporterul nostru a discutat și cu Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Republica Moldova, Ghenadii Altuhov, în ziua în care țara vecină sărbătorea 24 de ani de independență. Potrivit acestuia, este absurd să se vorbească despre blocadă economică a Ucrainei instituită împotriva regiunii transnistrene. Altuhov precizează că schimbul comercial dintre regiunea transnistreană și Ucraina s-a micșorat cu o treime în contextul unei tendințe regionale. De asemenea, oficialul neagă faptul că Ucraina a introdus sancțiuni pentru regiunea transnistreană. Ce s-a schimbat pentru Ucraina după Euromaidan, ce înseamnă Ziua Independenței pentru Kiev când pe teritoriul țării are loc un conflict armat, dar și despre viziunea Ucrainei asupra conflictului transnistrean sunt subiecte la care s-a referit diplomatul ucrainean.

Un subiect de actualitate este situația de la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce șeful Guvernului, Valeriu Streleț, a anunțat, luni, după ședința operativă a Executivului că ar putea fi revăzută decizia de concesionare a aeroportului. În același timp, compania rusească ce administrează instituția nu vede motive ca Aeroportul să fie întors în proprietatea Republicii Moldova.

Dar mai multe detalii vă lăsăm să aflați în numărul de mâine al publicației Adevărul Moldova.”

XS
SM
MD
LG