Linkuri accesibilitate

Mii de persoane protestează în centrul Chișinăului, în apropierea clădirii Parlamentului


Protestul e organizat de partidele de stînga. Platforma Demnitate și Adevăr se mobiliează pentru demonstrația de duminica viitoare

Acțiunile de protest de duminică, organizate de Partidul Socialistilor si Partidul Nostru, au inceput acum aproximativ două ore cu trei marşuri simultane care au pornit de la circul din Chisinau, de la Academia de stiinte, si memorialul Eternitate.

In Piata Marii Adunari Naţionale cele doua tabere de protestatri (cei de la Platforma Demnitate și Adevăr, și cei de la PSRM și de la Partidul nostru) s-au intilnit, dar au fost despărţite de trei coloane de poliţisti, astfel ca si-au transmis mesajele doar printre poliţisti.

Organizatorii actiunii au anuntat ca participantii au venit fără drapele de partid, fara lozinci politice, doar cu scopul de a elibera cit mai curind, spun ei, Moldova de sub controlul oligarhilor.

Protestatarii solicita demisia presedintelui tării si a guvernului si organizarea de alegeri anticipate.

Participantii la actiunea de protest au venit din toata tara, acum citeva minute organizatorii au spus ca participarea este de citeva zeci de mii de oameni.

Organizatorii platformei Demnitate și Adevăr erau pe scena improvizata in Piata Marii Adunari Naţionale, unde se cântau melodii patriotice si unde s-a anuntat la microfon ca platforma nu a organizat azi proteste de amploare, pentru a se mobiliza pentru protestul de duminica viitoare, din 4 octombrie.

Membrii platformei Demnitate și Adevăr au organizat însă proteste de amploare in mai multe orase, la Ungheni, Bălti, şi alte orase.

Previous Next

XS
SM
MD
LG