Linkuri accesibilitate

Ședința Parlamentului la care urma să fie votat „guvernul Sturza” nu a avut loc în lipsă de cvorum


Ședința specială a Parlamentului la care urmau să fie dezbătute și votate lista de miniștrii și programul de guvernare ale premierului desemnat Ion Sturza nu a avut loc, din lipsă de cvorum. Din 101 deputați au fost prezenți numai 47. Partidul socialiștilor era singurul care anunțate imediat după desemnarea lui Sturza că va boicota toate ședințele din ianuarie ale Parlamentului, cu excepția celei în care s-ar putea vota organizarea de alegeri anticipate.

La conferința de presă care a urmat, premierul desemnat Ion Sturza a declarat că unul din motivele pentru care majoritatea parlamentară nu a fost prezentă ar fi fost „teama foarte mare de mesajul meu din Parlament…, pe care unii l-au interpretat ca un mesaj către națiune”.

Sturza a anunțat că se va întâlni cu președintele Nicolae Timofti, pentru a analiza situația creată.

Ion Sturza a declarat de asemenea că pentru „acum” nu se pune problema de a crea un nou partid politic dar că nici nu-i poate dezamăgii pe cei care i s-au raliat în ultimele săptămâni: „Dacă acum două săptămâni în spatele meu era un gol imens, astăzi sunt zeci de mii de oameni . Eu nu pot să trădez așteptările acestor oameni” a declarat Ion Sturza în încheierea conferinței de presă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG