Linkuri accesibilitate

Cancelarul austriac Werner Faymann cere Germaniei să stabilească o cotă anuală de refugiați


Cu două zile înainte de summitul UE-Turcia, dedicat crizei migranților, cancelarul austriac Werner Faymann a cerut din nou sâmbătă Germaniei să stabilească o cotă anuală de refugiați. Cererea a fost respinsă până acum categoric de cancelara Angela Merkel, care atrage atenția că Germania, cu trecutul său, nu are dreptul moral de a-și închide granițele în fața celor care au nevoie de azil.

În ianurie, Austria a stabilit o cota anuală de 37.500 de solicitanți de azil, decizie care a provocat „efectul de domino” pe ruta balcanică a migranților. Între timp, toate țările balcanice și-au închis partial granițele, ceea ce a pus în ultimele zile o presiune excesivă asupra Greciei, prima țară europeană unde ajung cei mai mulți solicitanți de azil. Numărul migranților blocați acum în Grecia este estimat la ca. 30 de mii, numărul lor ar putea ajunge săptămâna viitoare la 70 de mii, estima joi Comisariatul ONU pentru refugiați.

Într-un interviu, sâmbătă, cu cotidianul Kurier, cancelarul austriac, a cărui țară a primit 90.000 de migranți în 2015, a justificat înăsprirea poziției sale prin lipsa de solidaritate între țările UE, dintre care „multe s-au bazat pe faptul că trei țări - Austria, Germania și Suedia - îi primesc pe refugiați".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG