Linkuri accesibilitate

Igor Dodon a repetat că semnarea Acordului de Asociere cu UE ar fi fost „prematură”


Igor Dodon la Moscova, 18 ianuarie 2017
Igor Dodon la Moscova, 18 ianuarie 2017

Președintele Igor Dodon a repetat că semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE ar fi fost „prematură”.

Într-o conferință de presă susținută marți seara la Chișinău, Dodon a spus că nu are puterea să anuleze Acordul de asociere semnat în 2014, dar a sugerat că va încerca să facă acest lucru după alegerile parlamentare de anul viitor, dacă acestea vor fi câștigate de formațiunea pe care a condus-o până a fi ales șef al statului, Partidul Socialiștilor.

Dodon a mai zis că această poziție exprimată recent la Moscova o va reitera și la întâlnirile de la începutul lui februarie pe care le va avea la Bruxelles.

Anterior, Igor Dodon a făcut declarații contradictorii despre relația cu UE, spunând că Moldova ar trebui să profite de pe urma Acordului de Asociere, dar apoi a pledat și pentru anularea înțelegerii cu UE.

La aceeași conferință de presă, președintele Igor Dodon a spus că vrea să inițieze un referendum pentru a obține o competență în plus: cea de dizolvare a Parlamentului în alte condiții decât cele prevăzute acum de Constituție și, astfel, să poată declanșa alegeri parlamentare anticipate.

XS
SM
MD
LG