Linkuri accesibilitate

Poliția de la Chișinău confirmă că a fost dejucată o tentativă de asasinare a liderului PD Vlad Plahotniuc


Liderul PD, Vlad Plahotniuc

Vla­d Pla­ho­t­niuc, pre­șe­din­te­le Par­ti­du­lui Demo­crat, ar fi fost țin­ta unei ten­ta­ti­ve de omor la coman­dă în schim­bul sumei de 200.000 de dola­ri, coman­di­ta­rii fiind doi cetă­țe­ni ai R. Mol­do­va, din­tre care unul se află în pre­zent la Mosco­va, a confirmat sâmbătă șeful Inspectoratului Național de Investigații, Ion Iachimov. La conferința de presă de la Chișinău s-a precizat că 8 per­soa­ne au fost reținute în R. Mol­do­va și 9 în Ucrai­na. Au mai participat pro­cu­ro­rul din cadrul Pro­cu­ra­tu­rii pen­tru Com­ba­te­rea Cri­mei Orga­ni­za­te și Cau­ze Spe­ci­a­le, Vita­lie Busui­oc și un repre­zen­tant al orga­ne­lor de stat ale Ucrai­nei.

Informația privind tentativa de asasinat și dejucarea acesteia fusese oferită încă de vineri de autoritățile ucrainene dar nu era confirmată de partea molodveană.

Ministerul de interne ucrainean anunțase pe 7 aprilie că forțele de ordine ucrainene și moldovene au dejucat o tentativă de asasinat împotriva liderul Partidului Democrat, omul de afaceri Vlad Plahotniuc. La o conferință de presă la Harkov, ministrul de interne Arsen Avakov și șeful Poliției, Serghei Kneazev au precizat că intervenția a avut loc la ora 14, concomitent la Kiev și Chișinău. La conferința de presă s-a mai spus că „Au fost reținuți toți membrii grupării, de la clienți până la executori. La Chișinău au fost ridicate arme și bani, care sunt puse sub sechestru. Iar în Ucraina au fost reținuți organizatorii tentativei”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG