Linkuri accesibilitate

Doi moldoveni au murit într-un accident rutier petrecut în România


Șapte persoane au fost internate la spital, iar alte opt persoane cu răni ușoare au fost tratate pe loc, refuzând internarea.
Șapte persoane au fost internate la spital, iar alte opt persoane cu răni ușoare au fost tratate pe loc, refuzând internarea.

Doi moldoveni au murit într-un accident rutier petrecut în România. Microbuzul care făcea cursa Praga-Orhei, transportând 20 de oameni, s-a răsturnat duminică dimineață în județul Harghita, în apropiere de Borsec. Un purtător de cuvânt al poliției locale citat de Agerpres a spus că ambele persoane decedate aveau aproximativ 30 de ani. Șapte persoane au fost internate la spital, iar alte opt persoane cu răni ușoare au fost tratate pe loc, refuzând internarea. Purtătorul de cuvânt Gheorghe Filip a mai spus că potrivit datelor preliminare cauza accidentului a fost viteza prea mare în condiții meteo nefavorabile. „În zonă ningea, iar accidentul s-a produs pe un sector de drum în curbă", a precizat polițistul. Ministerul de externe de la Chișinău a informat într-un comunicat de presă că la indicația Prim-ministrului Pavel Filip a fost creată o celulă de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului rutier. „Ambasada Republicii Moldova la București este în contact permanent cu autoritățile române”, se mai spune în comunicat.

XS
SM
MD
LG