Linkuri accesibilitate

Șeful SMURD, Raed Arafat, a fost audiat de procurori ca martor în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august


Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a prezentat astăzi la Parchetul General, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august, informează agenția Agerpres.

În această săptămână, au mai fost audiaţi la Parchet, în acelaşi dosar, secretarul de stat în MAI, Gheorghe Nucu Marin, şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, dar şi subprefectul Capitalei, Corneliu Cîrstea.

Pe 4 septembrie, a fost audiată în acelaşi dosar şi Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. În dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august au mai fost chemaţi la Parchet şi viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, dar şi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru. Aproximativ 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din Piaţa Victoriei.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG