Linkuri accesibilitate

Ambasadorul american Dereck J. Hogan pledează la Chișinău pentru un proces electoral corect


Ambasadorul american Dereck J. Hogan la conferința sa în fața studenților de la Universitatea de Stat, Facultatea de științe politice

Ambasadorul Statelor Unite în R. Moldova, Dereck J. Hogan, a îndemnat autoritățile moldovene să asigure un proces electoral corect, fără ca unii dintre concurenți să se teamă că vor fi hărțuiți. Vorbind în fața studenților Facultății de științe politice din cadrul Universității de Stat din Moldova, Ambasadorul Hogan a observat „unii actori din afara țării, la fel ca și o parte dintre politicienii autohtoni preferă să se concentreze pe lucruri care dezbină societatea, urmărind să distragă oamenii de la problemele reale cu care se confruntă Moldova”.

În discursul său intitulat „Un test crucial – alegerile parlamentare din Republica Moldova și viitorul relațiilor cu Statele Unite ale Americii”, Dereck J. Hogan a numit scrutinul din 24 februarie „un moment de cotitură” pentru dezvoltarea R. Moldova, îndemnând alegătorii să iasă la vot și să „decidă de sine stătător viitorul țării”.

Dereck J. Hogan a fost numit ambasador în Republica Moldova în octombrie anul trecut. Are o experiență diplomatică de 20 de ani, fiind anterior în diverse misiuni în Rusia, Azerbaidjan și Afganistan.

XS
SM
MD
LG