Linkuri accesibilitate

Premierul Maia Sandu cere din nou demisia judecătorilor CC și a Procurorului General


Premierul Maia Sandu, Chișinău,18 iunie 2019
Premierul Maia Sandu, Chișinău,18 iunie 2019

Premierul Maia Sandu și-a exprimat speranța că în urma observațiilor tranșante, făcute vineri de experții Comisiei de la Veneția, judecătorii Curții Constituționale vor demisiona. Totodată, Maia Sandu a reafirmat că și procurorul general Eduard Harunjen trebuie să plece din funcție, iar locul lui trebuie să-l ocupe o persoană „integră”.

„Dacă procurorul general nu va pleca de bunăvoie, atunci vom modifica legislația astfel încât să fie demis și să fie organizat un concurs pentru alegerea unui nou procuror. Același lucru se va întâmpla și referitor la alte funcții”, a spus Maia Sandu într-o emisiune la RTR Moldova, citată de IPN.

Referitor la deciziile luate în ultima săptămână, referitor al Renato Usatîi, Pavel Grigorciuc, Andrei Tranga, Maia Sandu a declarat că fie prima dată au fost luate decizii ilegale și incorecte, fie acum acestea sunt ilegale și incorecte.

„Aceste schimbări nu este clar cum pot fi explicate. Și dacă procurorul sau judecătorul și-au schimbat deciziile trebuie să explice de ce”, a afirmat premierul.

XS
SM
MD
LG