Linkuri accesibilitate

Consiliul Atlantic de la Moscova desemnat de Procuratura rusă ca organizație indezirabilă


Ambasadorul american la Moscova, John Huntsman, fost președinte al organizației Consiliul Atlantic

Procuratura Generală a Rusiei a desemnat centrul de cercetări politice american Consiliul Atlantic (Atlantic Council) drept „o organizație indezirabilă”. John Huntsman a fost președintele organizatiei între 2014-2017, înainte de a fi numit ambasador al Statelor Unite la Moscova.

Atlantic Council se alătură astfel celor 17 organizatii considerate „indezirabile” în Rusia, printre care Congresul Mondial Ucrainian, National Endowment for Democracy, Fondul German Marshall al Statelor Unite.

Economistul suedez Anders Aslund, membru al Consiliului Atlantic, a publicat anul acesta o carte în care estimeaza că averea președintelui rus Vladimir Putin este între 100 si 160 de miliarde de dolari.

Plasarea Centrului Atlantic pe aceasta lista înseamnă, potrivit unui email al organizatiei trimis corespondenților nostri, „că activitatea sa a fost considerată o amenințare la securitatea națională a Rusiei”. Centrul Atlantic mai spune că nu a primit o înștiințare oficială legată de decizia Procuraturii generale a Rusiei.

XS
SM
MD
LG