Linkuri accesibilitate

Veaceslav Platon va fi audiat astăzi de Comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară


Veaceslav Platon la arestarea sa
Veaceslav Platon la arestarea sa

Comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară îl va audia astazi pe Veaceslav Platon, în Penitenciarul nr.13. Președintele Comisiei, Alexandru Slusari, a comunicat că în următoarele zile Comisia așteaptă informații importante de la diferite persoane, inclusiv de peste hotare, privind tranzacțiile din perioada 2011-2014, informeaza agentia IPN.
Potrivit lui Alexandru Slusari, după ce vor fi audiați și Anatol Arapu, fost ministru al finanțelor, și Corneliu Gurin, fostul procuror general, Comisia va veni cu un demers către Procuratură. Slusari a mai spus și că a primit recent confirmarea că în iunie-decembrie 2013, perioadă când s-a produs emisiunea suplimentară de acțiuni la BEM, consilier la Ministerul Economiei era Serghei Iaralov, despre care se spune că ar fi mâna dreaptă a lui Vlad Plahotniuc. Comisia a intrat în posesia unei corespondențe interne care ar confirma că toate acțiunile legate de BEM ar fi fost coordonate cu Serghei Iaralov.
Potrivit sursei citate, Alexandru Slusari speră ca raportul final al Comisiei să poată fi prezentat la prima ședință din sesiunea de toamnă a Parlamentului. De asemenea, el și-a exprimat speranța că în curând Comisia va avea acces la lista beneficiarilor furtului din sistemul bancar, anexată la raportul Kroll.

XS
SM
MD
LG