Linkuri accesibilitate

La Moscova, poliția a reținut cel puțin 250 de persoane după protestul pentru alegeri corecte


La Moscova, poliția a reținut cel puțin 250 de persoane, majoritatea tinere, în apropierea administraţiei prezidențiale, după mitingul de protest pentru alegeri libere și corecte. Corespondenții Europei Libere transmit că, aparent, reținerile s-au făcut la întâmplare. Potrivit OVD-info, organizație pentru apărarea drepturilor omului, în total, la manifestațiile de solidaritate din alte orașe mari din Rusia, sâmbătă, au fost reținute cel puțin alte 100 de persoane, între care 79 la Sankt Petersburg.

Poliția susține că la Moscova au fost „numai” 136 de persoane, pentru „diverse delicte comise în cursul unei manifestații neautorizate”.

La mitingul autorizat de la Moscova, de pe bulevardul Saharov, au participat aproape 60 de mii de oameni, potrivit organizatorilor. Autoritățile pun participarea la circa 20 de mii.

Într-o rezoluție finală, manifestanții au cerut, din nou, autorităților electorale înregistrarea candidaților independenți și a celor din partea opoziției în cursa electorală pentru alegerile în duma orășenească, din septembrie; eliberarea imediată și necondiționată a „deținuților politici” - a persoanelor reținute de poliție în urma protestelor precedente; demisia primarului Moscovei. Manifestația a decurs, în general, fără incidente și s-a încheiat cu un scurt concert, în ciuda avertismentelor autorităților care nu și-au dat permisiunea pentru acesta.

XS
SM
MD
LG