Linkuri accesibilitate

Ambasadorii UE nu iau nici o decizie privind amânarea Brexit-ului, cerută de premierul britanic Johnson


Sâmbătă,Camera Comunelor a amânat votuul asupra acodului care reglementează Brexit-ul, Londra, 19 octombrie 2019
Sâmbătă,Camera Comunelor a amânat votuul asupra acodului care reglementează Brexit-ul, Londra, 19 octombrie 2019

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene s-au reunit duminică la Bruxelles pentru a discuta cererea de amânare a datei pentru Brexit după 31 octombrie, dar nu au clarificat imediat cum va reacţiona Bruxelles-ul. Dar tot duminică, guvernul britanic a dat asigurări că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie.

Sâmbătă, Camera Comunelor a amânat votul asupra noii variante de acord privind Brexit-ul, negociată de premierul conservator Boris Johnson cu UE, până i se va prezenta și cadrul legislativ. În noul text nu mai există „plasa de siguranță” din variantele anterioare, gândită să asigure că nu va apărea necesitatea unei granițe „dure” între Irlanda de Nord și Republica Irlanda, membră a Uniunii.

După amânarea votului în Camera Comunelor, în baza unei alte legi adoptată de Parlament înainte de summitul UE (17-18 octombrie), premierul a fost obligat să cerea amânarea ieșiri Marii Britanii din Uniunea Europeană. Ceea ce a făcut sâmbătă, printr-o scrisoare adresată președintelui Consiliului European, Donald Tusk. Orice amânare trebuie aprobată de toți liderii țărilor membre.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG