Linkuri accesibilitate

Riscă consultantul republican Roger Stone, un apropiat al lui Donald Trump, închisoarea?


Roger Stone
Roger Stone

Consultantul politic non-conformist republican Roger Stone a fost găsit vinovat în legătură cu delicte comise în contextul amestecului rus în alegerile americane din 2016. Riscă Roger Stone, un apropiat al președintelui Trump, închisoarea?

Roger Stone
Roger Stone

Juriul federal l-a găsit pe Roger Stone vinovat că a mințit investigatori federali, a obstrucționat o anchetă a Congresului și a încercat să influențeze martori. Această decizie a fost luată de jurați în unanimitate. După verdict, procurorii au cerut judecătoarei să-l aresteze de îndată pe Stone, care s-a aflat până acum în libertate, pe cauțiune. Dar judecătoarea Amy Berman Jackson i-a menținut același regim lui Stone că și până acum.​


Această decizie este considerată cea mai mare victorie pentru procurorii asociați investigației lui Robert Mueller, de la condamnarea fostului șef de campanie al lui Trump, Paul Manafort. Doi dintre procurorii din procesul lui Stone au făcut parte din personalul anchetei lui Mueller.

Soarta consultantului este în mâinile lui Donald Trump...


Acum soarta consultantului este în mâinile lui Donald Trump care îl poate grația sau îi poate comuta pedeapsa. Președintele a scris pe Twitter, la puțin timp după decizie: „Iată deci că acum îl condamnă pe Roger Stone pentru a fi mințit și îl încarcerează pentru mulți ani. De ce nu se aplică aceleași standarde și pentru Hilary Clinton, James Comey, deputatul Schiff sau însuși Mueller. Ce, ei nu au mințit?” – a scris Trump cu referire la câțiva din cei care i se opun. Înainte de verdict, un salariat al Casei Albe a spus că președintele nu a urmărit procesul lui Stone, având propriile sale probleme cu Congresul, care îl poate pune sub acuzare.

XS
SM
MD
LG